Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czekoladowe jajka"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 313
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1153
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 171
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 313
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1153
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 171
Składniki
Jajka owiń folią aluminiową. Zrób z niej podpórkę, aby jajko mogło stać. Potem owiń je przeźroczystą folią.
Czekolady rozpuść z mlekiem, zanurz w niej do połowy jajka. Kiedy masa zastygnie, ostrożnie zdejmij czekoladowe foremki.
Z brzoskwiń wykrój kółeczka. Śmietanę ubij z cukrem, wymieszaj z rozpuszczoną żelatyną.
Do czekoladowej foremki włóż kawałek batonika, śmietanę, brzoskwinię.
<strong>Przepis nadesłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej</strong>Źródło: Takie jest życie