Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne babeczki z kremem maślano - wiśniowym.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1144
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 163
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1144
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 163
Składniki
W miseczce rozpuszczamy kakao razem z wodą. W oddzielnej miseczce przesiewamy mąkę razem z proszkiem, sodą oraz solą. Masło roztapiamy w mikrofalówce, dodajemy cukier i mieszamy. Odstawiamy do wystudzenia. Następnie dodajemy jajka i rozpuszczone kakao. Miksując dodajemy suche składniki i śmietanę. Formę na muffinki wykładamy papilotkami i napełniamy do 2/3 wysokości, pieczemy w temp. 180 C przez 20 min. do suchego patyczka. Po pieczeniu muffinki studzimy. Wiśnie miksujemy w blenderze ( ja rozdrobniłam je widelcem ). Masło o temperaturze pokojowej miksujemy razem z solą oraz cukrem pudrem. Pod koniec dodajemy ekstrakt waniliowy oraz rozdrobnione wiśnie. Dekorujemy muffinki za pomocą szprycy cukierniczej. Smacznego.