Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 326
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1168
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 326
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1168
Składniki
Z mleka, śmietany i jaj ugotowac twaróg. Osączyc i ostudzic.
Utrzec masło z cukrem, dodawac twaróg po łyżce, ucierac. Podzielic na 2 części i do jednej dodac kakao.
Herbatniki (1/4 porcji)(przez sekundę można zanurzyc w mleku lub serwatce) układac 3 w poziomie na celofanie lub folii aluminiowej. Wyłożyc na nie pół porcji białej masy.
Na białą masę ułożyc herbatniki po 3 pionowo. Wyłożyc na nie pół masy kakaowej. Złożyc w trójkąt. Polac polewą czekoladową i schłodzic. Podawac następnego dnia. Dla wzbogacenia smaku można nadziac wisienkami.
Po prostu pyszne! Świetne na święta. Smacznego.