Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne biszkopciki z migdałami. oryginalny włoski przepis z kanału „Mangiare u Ewki”.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 313
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1153
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 166
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 313
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1153
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 166
Składniki
Do miski wbić jajka i dodać do nich szczyptę soli, skórkę z cytryny i pomarańczy, ekstrakt waniliowy i cukier. Całość wymieszać, a następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i wyrobić ciasto.
Na koniec do ciasta dodać migdały i wrobić je dobrze w ciasto. Gotowe ciasto wyłożyć na stolnicę podsypana mąką, chwilę wyrobić, uformować z niego wałek, który następnie podzielić na 6 części.
Z każdej części ciasta uformować wałeczek i lekko go spłaszczyć. Tak jak na kopytka. Ma on mieć szerokość 3 cm. Następnie każdy wałeczek przełożyć na formę do pieczenia, wyłożoną papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180 st. C przez 25 minut.
Po tym czasie forme z piekarnika i zmniejszyc w temperature na 170 st. C. Każdy z wałeczków pokroić na skos, tak jak kopytka, na kawałki o szerokości 2 cm. Pokrojone cantucci, przełożyć na formę do pieczenia i suszyć w piekarniku 4 minuty z obu stron. Smacznego!