Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Budyń wanilinowy to smak naszego dzieciństwa
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 326
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1168
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 326
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1168
Składniki
Do niedużego garnka wlewamy ¾ szklanki przygotowanego przez nas mleka. Czekamy aż się zagotuje
Następnie dodajemy kawałek laski waniliowej i zostawiamy do zagotowania
Do szklanki z pozostałą częścią mleka wsypujemy mąkę ziemniaczaną i dokładnie mieszamy. Do momentu zniknięcia wszystkich grudek.
Następnie wyciągamy laskę wanilii z mlecznego wrzątku, dolewamy mączną zawiesinę do gorącego mleka, cały czas energicznie mieszając aż wszystko zgęstnieje
Deser przelewamy do kubków i studzimy. Możemy dodać do niego świeże owoce. Jeżeli chcemy, by nasz budyń miał smak czekoladowy, podczas gotowania dodajemy łyżeczkę kakao.