Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekolada, soczyste borówki i orzechowy posmak...nieziemsko pyszne. :)
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 313
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1153
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 166
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 313
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1153
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 166
Składniki
Masło rozpuścić z czekoladą w garnku na najmniejszej mocy palnika. Wsypać cukier, do ostudzonej masy dodać jajka i dokładnie wymieszać trzepaczką, na koniec wmieszać łyżką mąkę. Teraz czas na masło orzechowe: Rozpuścić w rondelku masło, zdjąć z palnika i wmieszać masło orzechowe i szczyptę soli. Przelać ciasto do prostokątnej lub kwadratowej foremki, wyłożyć masło orzechowe robiąc esy-floresy i wysypać na wierzch borówki. Piec ok. 25 minut w 180°C. P.S.: Należy uważać, bo przygotowany produkt jest uzależniający, co może doprowadzić do nałogu (albo ostatecznie zeskrobywania resztek ciasta z papieru do pieczenia).