Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bób duszony z parmezanem"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Składniki
Bób przebierz, opłucz, osącz. Gałązki ziół zwiąż w pęczek. Cebulę obierz, posiekaj.
W garnku rozgrzej 2 łyżki oliwy. Włóż cebulę. Mieszając, usmaż ją na szklisto. Dołóż bób oraz pęczek ziół. Całość zalej bulionem. Duś ok. 25 minut, aż bób będzie miękki. Pod koniec przypraw solą oraz pieprzem. Usuń zioła.
Parmezan zetrzyj na grube wiórki. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z resztą oliwy. Posmaruj tym kromki bułki. Zrumień je na rozgrzanej patelni. Na każdej grzance połóż porcję duszonego bobu. Posyp parmezanem.Źródło: Naj