Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj podaję przepis na puszysty, mięciutki biszkopt z 6 jajek. Przepis jeszcze nigdy mnie nie zawiódł, biszkopt zawsze wychodzi idealnie. Polecam
mikser, miska, łyżka silikonowa, tortownica o średnicy 25 cm, papier do pieczenia,
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 18
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1138
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 160
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 18
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1138
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 160
Składniki
Biszkopt; Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli, cały czas ubijając dodawać na przemian żółtka z cukrem. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i delikatnie łyżką drewnianą połączyć z masą jajeczną ( już nie miksując). Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 40 min. a najlepiej( do suchego patyczka ) w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu biszkopt wystudzić i przekroić na 3 blaty.
Biszkopt gotowy do pieczenia.
Biszkopt po upieczeniu.