Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bezglutenowa panna cotta"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 314
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1153
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 173
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 314
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1153
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 173
Składniki
Żelatynę namocz w zimnej wodzie. Wanilię przetnij wzdłuż na pół. Śmietanę, mleko, wanilię i cukier umieść w rondelku. Gotuj na wolnym ogniu i doprowadź do wrzenia. Zdejmij z ognia i wyjmij laskę wanilii. Arkusze żelatyny odcedź i dodaj do masy, ciągle mieszając. Masę przelej do silikonowej formy i odstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Za pomocą obieraczki do warzyw przygotuj wiórki z mlecznej i białej czekolady. Ciemną czekoladę rozpuść w rondlu z łyżką wody. Rozgrzej patelnię i upraż posiekane orzechy. Panna cottę polej czekoladą, posyp orzechami i udekoruj wiórkami czekoladowymi.
Czas przygotowania: 140 minut. Poziom: średni.Źródło: TV14