Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Barszcz na buraczkach kiszonych"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Składniki
Buraczki dokładnie umyj, obierz, pokrój na plasterki. Włóż do kamiennego garnka lub słoja, dodaj obrany czosnek i przyprawy, zalej letnią przegotowaną wodą tak, aby buraczki były w niej zanurzone. Na wierzchu ułóż kawałki chleba żytniego.
Przykryj gazą, odstaw w ciepłe miejsce na 4-5 dni. Ukiszony barszcz przecedź. Wlej do garnka, rozcieńcz wywarem jarzynowym (a przy innych okaz jach rosołem) w zależności od ilości gości. Barszczyk zagotuj. Przypraw solą i pieprzem. Podawaj z uszkami.
Można go ugotować 2-3 dni wcześniej i przechowywać w lodówce bez pasteryzowania.Źródło: Chwila dla Ciebie