Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 326
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1168
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 326
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1168
Składniki
Przygotowanie Jajka cukier, cukier wanilinowy, olejek ubić na najwyższych obrotach miksera na jasną, puszystą masę. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać. Składniki sypkie dodawać stopniowo stale ubijając na niskich obrotach. Olej wlewać cienką strużką, stale miksując. Formę natłuścić oprószyć mąką, wyłożyć jasną część ciasta. Do pozostałego ciasta dodać kakao, zmiksować. Ciasto z dodatkiem kakao wyłożyć na jasne, drewnianym patyczkiem zrobić esy-floresy. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 ° przez 40 minut ( do suchego patyczka ). Udekorować polewą, cukrem pudrem lub lukrem.