Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta już tuż, tuż więc dziś wam proponuje przepis na fantastyczną babkę jak tulipan. Babka mięciutka i pulchna, nie za słodka, idealna.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 25
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 319
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1159
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 188
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 25
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 319
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1159
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 188
Składniki
Żółtka ucieramy z cukrem pudrem. Do masy powoli dodajemy margarynę i dalej miksujemy.
Następnie wsypujemy cukier waniliowy, mąkę, proszek do pieczenia i dolewamy olej. Wszystko miksujemy.
Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy. Mieszamy.
Ciasto dzielimy na cztery części. Do jednej części dodajemy kakao, mieszamy.
Do drugiej części dodajemy kisiel, mieszamy.
Do trzeciej części dodajemy mak, mieszamy.
Czwartą część wykładamy na dno foremki (11x22 cm) wysmarowanej margaryną i obsypanej mąką. Następnie dodajemy warstwę z kakao.
Potem warstwę z makiem.
Na końcu dodajemy warstwę z kisielem.
W babkę wbijamy nóż jak na zdjęciu i przeciągamy wzdłuż.
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C przez około 45 minut.
Po upieczeniu babkę studzimy na kratce.
Jeszcze ciepłą obsypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!!