Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe połączenie czekolady i wiśni w syropie, możesz też dodać wiśni ze spirytusu o ile babki nie będą jadły dzieci , jest przepyszna.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 46
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 46
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Składniki
Masło, czekoladę, cukier, wodę i kakao podgrzej do rozpuszczenia i zostaw do wystygnięcia. Do wystudzonej masy dodaj żółtka oraz mąkę przesianą z sodą, następnie ubitą pianę i wiśnie , delikatnie wymieszaj. Formę na babkę lub keksówkę posmaruj masłem i posyp bułką tartą, przełóż ciasto i piec około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Po upieczeniu i wystudzeniu polej rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą ze śmietaną.