Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babeczki ze śliwkami i makiem"
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1121
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 151
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 249
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1121
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 151
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 249
Składniki
<strong>Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej</strong>
Mąkę przesiej, wymieszaj z makiem. Dodaj margarynę, posiekaj. Dodaj pozostałe , zagnieć. Ciasto włóż do lodówki na 30 min. Podziel na kawałki 2/3 i 1/3. Większy kawałek ciasta rozwałkuj, wyklej natłuszczone foremki.
Śliwki przekrój na pół, wyjmij pestki. Ułóż na cieście. Białka ubij, dodając cukier i kisiel. Pianę wyłóż na owoce. Zetrzyj pozostałe kruche ciasto. Piecz 15-20 minut w temp. 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie