Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe, słodkie cudeńka z czekoladą, swoim smakiem poprawią humor nawet największemu marudzie.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1144
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 163
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1144
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 163
Składniki
Zaczynamy od oddzielenia białek od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę Masło oraz oba rodzaje cukrów ucieramy w misce na puszystą masę. Następnie dodajemy do niej po jednym żółtku, powoli wszystko mieszając. W osobnej misce mieszamy oba rodzaje mąki z proszkiem do pieczenia.
Do masy jajecznej stopniowo dodajemy mąkę, a na samym końcu sięgamy po ubitą wcześniej pianę. Wsypujemy płatki czekoladowe (zostawiamy ok. łyżeczkę płatków do dekoracji). Mieszamy dokładnie wszystkie składniki (możemy użyć łyżki drewnianej lub miksera na najniższych obrotach).
Rozgrzewamy piekarnik ustawiając temperaturę 170 stopni C. Na blaszce ustawiamy foremki. Napełniamy je do połowy ciastem, na wierzch każdej babeczki sypiemy troszkę płatków czekoladowych. Blaszkę z foremkami wkładamy do rozgrzanego piekarnika na ok. 20 minut. Babeczki są upieczone, gdy lekko popękają. Smacznego!