Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis zaczerpnięty z innego portalu, ale wyszły tak dobre,że postanowiłam umieścić go na SMAKERZE. Moje dzieci były zachwycone (a generalnie nie przepadają za żurawiną:-)
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 331
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1178
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 331
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1178
Składniki
Tłuszcz (ja użyłam masła), cukier,cukier waniliowy i szczyptę soli ucierać na kremową masę (ok.5 min), następnie kolejno dodawać jajka.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i sodą, i dodawać do kremu na przemian z maślanką. Na koniec dodać żurawinę i przemieszać.
Do formy do muffinek włożyć papilotki i nakładać ciasto (do ok.2/3 wysokości).
W nagrzanym do 200 stopni piekarniku piec ok. 20 min.
Gotowe babeczki oprószyć cukrem pudrem.