Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny schab z niespodziankami w środku
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 46
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 46
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Składniki
Schab tłukę na cienkie plastry, z jednej strony obsypuje przyprawą do schabu bądź mięsa wieprzowego
Przewracam na drugą stronę i smaruje musztardą. U mnie sprawdziła się sarepska.
Kładę kolejno plasterek sera, plasterek wędliny, cienki kawałek papryki i ogórka konserwowego bądź kiszonego. Zawijam ścisło, otaczam w jajku i bułce tartej i smażę dokładnie z każdej strony
W międzyczasie przygotowuje warzywa do sosu, marchew tarkuje na dużych oczkach, cebulę i paprykę kroje w kostkę
Gdy kotlety się smażą, przekładam je do garnka, układam ścisło obok siebie, zalewam bulionem i dodaje warzywa, liść laurowy, ziele angielskie. Doprawiam do smaku. Gotuję około 30 minut. Jeżeli sos jest dla nas za rzadki, możemy zagęścić go mąką.
Zrazy świetnie smakują z kluskami śląskimi albo ziemniakami polanymi sosem oraz z surówką, np. z czerwonej kapusty. Smacznego!