Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki z dodatkiem warzyw zapieczone w ten sposób , doskonale wyglądają i wyśmienicie smakują.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 42
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1170
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 42
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1170
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć podgotować, pokroić w cienkie plastry. Salami pokroić na połowę lub ćwiartkę w zależności od wielkości plastra. Cebulę obrać pokroić w plasterki. Cukinię pokroić w plasterki. Pieczarki obrać pokroić w plasterki. Śmietanę , musztardę, majonez wymieszać doprawić solą, otrzymamy sos.
W naczyniu żaroodpornym układać: ziemniak, posmarować sosem, salami, pieczarka, cebula, cukinia, ziemniak i tak kolejno aż otrzymamy wąż na długość naczynia.
Postępować dalej tak samo aż do wyczerpania składników.
Całość posypać przyprawą do ziemniaków. Polać delikatnie pozostałym sosem po każdym wężu. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach i posypać po wierzchu.
Piekarnik rozgrzać do 190 stopni wstawić i piec 25 - 30 minut do dobrego zrumienienie sera.
Podawać na gorąco.