Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ziemniaczane zawijańce z pieczarkami"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 313
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1153
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 166
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 313
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1153
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 166
Składniki
Ugotowane ziemniaki przepuść przez praskę. Dodaj śmietanę, jajka, szczyptę soli i 2 szklanki mąki, wyrób ciasto. Uformuj kulę (ciasto jest dosyć kleiste). Ściereczkę posyp pozostałą mąką, ułóż ciasto. Dłońmi uformuj placek.
Pieczarki oczyść, pokrój na plasterki. Podsmaż na maśle. Kiedy odparują, przypraw solą i pieprzem, wymieszaj z koperkiem. Rozłóż na ziemniaczanym placku, przy pomocy ściereczki uformuj roladę. Ułóż w natłuszczonej formie, piecz ok. 40 minut w 200°C.
Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie