Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zielone kopytka"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 30
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 321
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1163
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 200
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 30
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 321
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1163
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 200
Składniki
Przepis przysłała Martyna Kuźma z Węgrowa.</strong>
Ziemniaki oczyść, ugotuj i odcedź. Przeciśnij przez praskę, ostudź. Posiekaj koperek i bazylię. Wsyp do ziemniaków. Dodaj jajko, obie mąki, sól, pieprz. Wyrób ciasto.
Uformuj cienkie wałeczki i pokrój w zgrabne kopytka. Zagotuj wodę, lekko posól. Wrzuć kopytka. Gotuj, aż wypłyną na wierzch. Podaj polane masłem i bułeczką.Źródło: Takie jest życie