Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Labraks czyli okoń morski zapiekany pod włoskim sosem, aromatyzowany gałązkami młodego tymianku.
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1097
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 149
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 243
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1097
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 149
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 243
Składniki
Nacięłam rybę, natarłam ją solę i pieprzem, skropiłam sokiem z cytryny i do wewnątrz dałam gałązki tymianku.
Na oliwie zeszkliłam pokrojoną jak kto chce cebulę. Dodałam czosnek a gdy zaczął pachnieć dodałam obranego i pokrojonego pomidora i sos pomidorowy. Po pięciu minutach dodałam ocet winny. Sos doprawiłam solą i pieprzem a po wyłaczeniu ognia dodałam posiekany tymianek. Część sosu wyłożyłam w naczyniu do zapiekania a resztę na rybie. Rybę posypałam tartą bułką. Piekłam 35 minut, w połowie czasu dodałam szparagi i faszerowane pieczarki.
:D
Smacznego :)