Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Właściwie to farsz do pierogów ruskich z dodatkiem jajek i dymki. Kiedy nie mam czasu na lepienie pierogów, ale wielką ochotę na ich domową wersję, ta zapiekanka jest dobrym kompromisem.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 15
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 307
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1134
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 155
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 15
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 307
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1134
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 155
Składniki
Ziemniaki ugotować w łupinach, ostudzić, obrać i przecisnąć przez praskę.
Twaróg również przecisnąć przez praskę.
Cebulę obrać, drobno posiekać i usmażyć do lekkiego zrumienienia na oleju.
Dymkę umyć, osuszyć i posiekać.
Ziemniaki, twaróg, cebulę, dymkę, jajka, sól i pierz wymieszać i przełożyć do natłuszczonej formy.
Zapiekać przez 20 minut w piekarniku z włączonymi grzałkami górną i dolną rozgrzanym do temperatury 220 stopni Celsjusza.
Świetnie smakuje z kwaśnym mlekiem.