Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie na obiad, lub kolację.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 41
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1170
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 41
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1170
Składniki
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w większą kostkę. Dodać przyprawy gyros,posolić, popieprzyć, wymieszać i odstawić na pół godziny.
Potem usmażyć na tłuszczu.Odstawić do przestygnięcia.
Makaron ugotować, na pół twardo w osolonej wodzie.Odcedzić, przelewając zimną wodą.(żeby się nie sklejał, Pomidory obrać ze skórki.Pokroić w grubsze plastry. Na sos, rozmieszać zupę w proszku ze śmietaną. Można rozrzedzić odrobiną mleka. Ser zetrzeć na tarce.
Naczynie żaroodporne,posmarować masłem i posypać tarta bułką. Ułożyć warstwę pomidorów i posypać posiekaną natka pietruszki.
Wyłożyć ok. połowę makaronu. Wyłożyć warstwę mięsa. Polać sosem. Wyłożyć resztę makaronu.(ale nie koniecznie wszystkiego, bo jest dużo)
Posypać serem i polać ketchupem. Przykryć pokrywką z naczynia. Piec w nagrzanym piekarniku 180*, ok.50 min.
Danie udekorować skręconą skórką z pomidora i pietruszki. Danie podawać na ciepło na obiad czy kolację.