Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i smaczna :)
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 41
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1170
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 41
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1170
Składniki
Makaron gotujemy al dente.Pierś kurczaka kroimy w drobną kostkę,a cebulę w piórka lub półplasterki.Pierś smażymy na oleju ,w czasie smażenia dodajemy przyprawy:curry,sól,pieprz,złocisty kurczak i do kurczaka po staropolsku.Pod koniec smażenia kiedy mięso będzie miękkie dodajemy cebulę i smażymy 2-3 minuty.Odstawiamy do ostygnięcia.
Sos:Do wody dodajemy koncentrat pomidorowy ,mieszamy i doprawiamy do smaku tymiankiem,majerankiem,solą i pieprzem.
Do miski przekładamy makaron,ostudzonego kurczaka i sos.Wszystko razem mieszamy.Do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego przerzucamy zawartość miski.Naczynie wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i pieczemy przez 30 minut.