Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wołowina z papryką i selerem"
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1122
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 151
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 250
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1122
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 151
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 250
Składniki
Grzyby opłukać, zalać ciepłą wodą, odstawić na 30 minut. Umyć mięso, osuszyć, pokroić w cienkie paski. Warzywa opłukać i oczyścić. Paprykę pokroić w paski, cebulę w krążki, seler w plastry.
Czosnek posiekać, imbir zetrzeć na tarce. Grzyby wyjąć z wody, usunąć twarde trzony, a kapelusze opłukać i osączyć. Pokroić w bardzo cienkie paski.
Na patelni lub w woku rozgrzać olej, włożyć mięso, podsmażyć. Dodać wszystkie warzywa, imbir i czosnek, doprawić solą i pieprzem. Smażyć kilka minut. Polać sosem sojowym i sherry, przykryć i dusić około 5 minut.
Do takiego dania trzeba wybrać ładny, chudy kawałek wołowiny (polędwicy lub pierwszej krzyżowej) i pokroić ją w naprawdę cienkie paski.
ok. 40 minutŹródło: Twoje Imperium