Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wołowina z grzybami"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 42
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1171
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 42
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1171
Składniki
Czas: ok. 80 minut. Poziom: średni. Porcje: 4,414 kcal/porcja.
Opłucz wołowinę, osusz i posyp solą oraz pieprzem.
Pokrój na drobno cebulę. W większym rondelku rozgrzej olej i lekko przyrumień na nim pokrojoną cebulę.
Dodaj mięso i podsmaż z każdej strony. Dodaj kminek, zalej bulionem i duś na półmiękko.
Oczyść grzyby, pokrój w małe kawałki i podsmaż je na maśle. Dodaj do mięsa i wszystko to duś do miękkości.
Odlej część sosu z pieczeni i zagęść go zasmażką. Zagotuj i dopraw solą i pieprzem.
Udekoruj pokrojoną w cienkie paski papryką. Można podawać z ugotowanym ryżem.Źródło: Tele Tydzień