Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspanialy pomysl na tradycyjny obiad.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 330
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1176
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 330
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1176
Składniki
Wolowine rozbic tluczkiem na dosc cienkie plastry.
Pokroic wzdluz na 4 czesci; ogorek, kromke chleba, cebule, kielbase.
W kazdy plaster wolowiny zawinac pasek: ogorka, chlebka cebuli oraz kiebasy.
Owinac roladki nitka lub przewlec szpilka kucharska aby sie nie rozwinely.
Wlozyc mieso do wysokiego naczynia podlac do polowy wysokosci miesa, woda. Wrzucic kostke miesna / moza doprawic rowniez przyprawa do miesa. Doprowadzic do wrzenia po czym zmniejszyc ogien do minimum i dusic mieso ok 1 godz. pod pokrywka.
Regularnie sprawdzac poziom wody, jezeli wyparowala dolac aby nie przypalilo sie mieso.Po 1godz. sprawdzic wydelcem kruchosc miesa. Jezeli nieodchodzi od widelca i kurczowo sie trzyma wlukien dodac jeszcze 20min. Roladki serwujemy w sosie wlasnym zageszczonym maka +smietana lub rozrabiajac sos do miesa z paczki wg uznania. Dla dbajacyh o linie pozostawiamy sos wlasny z miesa. Podajemy z kluskami ziemniakami lub kasza. SMACZNEGO