Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Warkocz „francuz” z fetą"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1141
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 162
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1141
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 162
Składniki
Przepis przysłała Kinga Przyborowska z Biedruska
Szpinak duś w rondelku, aż woda odparuje. Dodaj masło, posiekany czosnek, duś 5 minut. Zdejmij z ognia, dodaj rozkruszony ser feta i ser żółty, utłucz jak ziemniaki.
Ciasta francuskie rozłóż na blaszce, natnij po lewej i prawej stronie. Na środku ułóż farsz, brzegi złóż, splatając jak warkocz. Posmaruj białkiem. Piecz 20-25 minut w temp. 200°C.
<strong>Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 10, cena za porcję 2,40 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie