Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso z kurczaka marynowane w cydrze z miodem i pieprzem cytrynowym jest aromatyczne o ciekawym smaku.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 42
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1171
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 42
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1171
Składniki
Cebulę zetrzeć na tarce o najdrobniejszych oczkach. Włożyć do miseczki, dodać zmiażdżony czosnek, olej, cydr, miód, pieprz, paprykę i sos sojowy, wymieszać.
Mięso podzielić na porcje, natrzeć solą, dokładnie obtoczyć w marynacie, przykryć i odłożyć do lodówki na całą noc.
Następnie razem z marynatą przełożyć do rękawa do pieczenia mięsa, zawiązać, nakłuć folię wykałaczką w kilku miejscach i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 45-50 minut
10 minut przed końcem pieczenia z rozciąć rękaw, polać powstałym sosem, i ponownie włożyć do piekarnika żeby mięso nabrało rumianego koloru.