Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Udka z farszem pieczarkowym"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 313
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1151
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 166
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 313
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1151
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 166
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Jaworek z Mętkowa.
Pieczarki pokrój na plasterki, cebulę w drobną kostkę. Podsmaż na oleju, przypraw.
Udka oczyść, usuń kości, pozostawiając tylko najdłuższą kość na podudziu. Natrzyj przyprawami. W miejsce kości włóż pieczarki, zepnij wykałaczkami. Udka ułóż w formie, skrop olejem. Piecz ok. godziny w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie