Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Porcja zawiera 520 kcal
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1146
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 164
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1146
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 164
Składniki
Cebulę, czosnek i imbir (obrany) pokrój na plastry. Usuń plasterki z chilli i pokrój na paski. Czerwoną i żółtą paprykę pokrój na kawałki. Rozgrzej olej na patelni, wrzuć kminek, podsmaż. Dodaj cebulę i duś pod przykryciem przez 5 minut. Dodaj imbir, czosnek i chilli, po 4 minutach wsyp kurkumę i słodką paprykę. Zamieszaj, włóż na patelnię kawałki kurczaka i papryki. Smaż przez 10 minut, wlej ćwierć szklanki wody. Jogurt zamieszaj z przecierem i wlej do mięsa. Wcześniej dolej ćwierć szklani zimnej wody, aby ochłodzić sos. Zamieszaj gotuj na wolnym ogniu przez 30-40 minut, bez przykrycia. Mieszaj i polewaj mięso jogurtowym sosem.