Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie które samo się robi.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1182
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1182
Składniki
Majonez połączyć z jogurtem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i pozostałymi składnikami. Wymieszać. Włożyć do marynaty oczyszczone i osuszone mięso. Pozostawić w lodówce na ok. 2 godziny. Ryż dokładnie opłukać. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Na ryż wyłożyć pokrojone w piórka cebule i drobno posiekane liście rzodkiewki. Oprószyć solą i czarnym pieprzem. Teraz ułożyć mięso z marynatą. Obficie posypać słodką czerwoną papryką. Wlać litr bulionu, albo po prostu wody. Przykryć naczynie i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 1,5 godziny. Na koniec pieczenia można zdjąć przykrycie, żeby podpiec skórkę. Smacznego.