Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
uda duże można podzielić i są 4 porcje obiadowe - jako surówkę zrobiłam mizerię na jogurcie....................SMACZNEGO!!!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 36
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 325
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1167
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 36
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 325
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1167
Składniki
dwa duże uda kurczaka dobrze umyć, ręcznikiem papierowym osuszyć - przyprawę grill barbecue, sok z cytryny, przyprawę w płynie wymieszać z olejem i dobrze natrzeć uda z każdej strony, do lodówki na 1 godzinę
piekarnik nagrzać do 200 C, grzanie góra/dół, 2 poziom - w naczyniu żaroodpornym ułożyć uda, nakryć folią i piec 35 minut
młode ziemniaki, młodą marchew razem podgotować ze skórką w nieosolonej wodzie, przestudzone obrać ze skórki do miski, marchew i ziemniaki wymieszać z olejem i ziołami prowansalskimi - po 35 minutach dodać do udek, uda położyc na ziemniakach i dalej pod folią piec 15 minut
następnie zdjąć folię, ustawić termoobieg i piec z 15 minut, apetycznie przyrumienią się składniki i odparuje nadmiar płynu, posypać koperkiem