Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nic dodać nic ująć, najlepsze gołąbki w polskiej kuchni.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 35
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 325
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1166
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 212
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 35
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 325
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1166
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 212
Składniki
Ryż gotować w lekko osolonej wodzie przez 5 minut. Odcedzić i przestudzić. Cebule pokroić w drobną kosteczkę i zrumienić na oleju. W misie umieścić mięso, dodać cebulę, ryż, jajko oraz przyprawy. Masę mięsną wyrobić jak na kotlety mielone. Wyciąć głąb z kapusty. Oddzielić liście i sparzyć w gotującej się wodzie odrobiną soli oraz oleju. Ściąć nerwy z liści. Masę mięsną układać na liściach kapusty, złożyć brzegi do środka i zwinąć w rulon. W naczyniu żaroodpornym ułożyć gołąbki. Zalać przygotowanym sosem pomidorowym i dusić pod przykryciem w piekarniku ok godziny w 190°C. W razie potrzeby dolać troszkę wody. Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem Smacznego
SOS Zagotować bulion, dodać przecier pomidorowy. Gotować przez dwie minuty na wolnym ogniu. Zagęścić mąką połączoną z zimną wodą.