Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienita tarta z szynką i porem, szybka i sycąca.
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 136
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 230
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 136
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 230
Składniki
Ciastem wykładamy formę do tart łącznie z jej bokami. Na łyżce oliwy podsmażamy szynkę, po chwili dodajemy pokrojonego w półtalarki pora. Smażymy chwilę, przyprawiamy solą i pieprzem, przykrywamy pokrywką i dusimy, aż por zmięknie. Zdejmujemy z ognia i dodajemy 2 łyżki natki, mieszamy i wykładamy na ciasto. Jajka mieszamy z jogurtem i startym serem, doprawiamy do smaku i wylewamy na tartę. Wierzch można posypać parmezanem. Tartę zapiekamy w 180 stopniach około 30 minut. Smacznego!