Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z mielonym mięsem"
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 146
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 239
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 146
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 239
Składniki
Zagnieść kruche ciasto z mąki, żółtka, masła, dodać sól i łyżkę wody. Uformować kulę, owinąć folią aluminiową i odłożyć do lodówki na 30 min. Po tym czasie ciastem wylepić dno i boki małej tortownicy, posmarowanej łyżką oleju. Ponakłuwać widelcem. Podpiekać na złoto przez 15 min w temp. 190°C.
Cebulę drobno posiekać, zeszklić na oleju. Dodać mięso, przesmażyć, przykryć, dusić 20 min. Doprawić solą i pieprzem. Przestudzić, wymieszać z surowym jajkiem.
Farsz wyłożyć na podpieczony spód. Posypać pokrojonym w kostkę oscypkiem i liśćmi szpinaku.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C na 30 min. Najlepsze na gorąco, ale na zimno też dobre.
Aby ciasto nie wybrzuszyło się podczas podpiekania, przykryj je papierem do pieczenia i przysyp suchą fasolą. Potem usuń ją wraz z papierem.
ok. 55 minut plus chłodzenieŹródło: Twoje Imperium