Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 326
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1168
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 326
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1168
Składniki
Szpinak oczyść, opłucz, osusz, pokrój na kawałeczki. Pestki słonecznika zrumień na suchej patelni, posiekaj. Mąkę przesiej na stolnicę, dodaj trochę soli, masło oraz 1 jajko. Szybko zagnieć ciasto. Uformuj z niego kulę. Zawiń w folię i włóż do lodówki na 20 minut.
Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na oliwie. Dodaj szpinak, duś kilka minut, przestudź. Twaróg utrzyj z pozostałymi jajkami. Wymieszaj z masą szpinakową i słonecznikiem. Przypraw solą, pieprzem i gałką. Formę do tarty posmaruj tłuszczem, oprósz mąką. Ciasto rozwałkuj na stolnicy posypanej mąką. Formę wylep plackiem. Na spodzie rozsmaruj nadzienie serowo- szpinakowe. Tartę piecz ok. 45 minut w temp. 185 st.Źródło: Naj