Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tagliatelle z zielonym sosem"
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 137
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 231
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 137
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 231
Składniki
Jarmuż dokładnie myję pod bieżącą wodą. Suszę ręcznikiem papierowym i drobno siekam, starannie wykrawając zgrubienia na liściach. Wrzucam na suchą patelnię. Gdy jarmuż straci jędrność, wlewam łyżkę oleju i smażę pod przykryciem aż zmięknie.
Do rondelka wlewam mleko i śmietanę, lekko podgrzewam i dodaję serek. Mieszam, przyprawiam solą, pieprzem i papryką. Dodaję jarmuż i jeszcze chwilę podgrzewam. W tym czasie gotuję makaron według przepisu na opakowaniu. Gorący makaron polewam sosem i od razu podaję.
<strong>Justyna Cukier z Drzewicy</strong>Źródło: Tina