Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sznycelki z indyka zrolowane ze śliwkami"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 313
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1153
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 167
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 313
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1153
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 167
Składniki
Orzechy upraż na patelni bez tłuszczu. Gdy zaczną się rumienić, przesyp je od razu na deskę do krojenia. Przestudź i posiekaj niezbyt drobno.
Śliwki pokrój w kosteczkę, skrop alkoholem (ew. odrobiną octu balsamiczne go). Umyj, wytrzyj, obierz, oczyść z gniazda nasiennego i drobno posiekaj jabłko. Pokrojone śliwki wymieszaj z jabłkiem i orzechami.
Sznycle opłucz, osusz. Każdy rozbij tłuczkiem pod kawałkiem folii spożywczej. Mięso oprósz z obu stron solą i pieprzem. Każdy kotlecik posmaruj przygotowanym nadzieniem bakaliowym. Zwiń dość ciasne roladki. Każdą owiń dwoma plasterkami boczku i ostrożnie obwiąż bawełnianą nitką.
Na patelni rozgrzej masło klarowane. Obsmaż na nim roladki ze wszystkich stron (ok. 5 min). Następnie przełóż je do naczynia żaroodpornego. Podlej tłuszczem ze smażenia. Piecz ok. 1 godz. w temp. 175 st.Źródło: Tina