Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sznycelki drobiowe z serem"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 42
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1170
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 42
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1170
Składniki
Mięso opłucz, rozetnij na 4 płaty. Lekko je rozbij, a potem przypraw. Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki, smaż je na maśle, aż odparuje cały płyn. Oprósz solą i pieprzem.
Jajko roztrzep z mlekiem. Mięso oprósz mąką, potem zanurz w jajku i obtocz w tartej bułce. Kotlety usmaż na oleju. Następnie przełóż do brytfanny.
Na każdym sznyclu połóż po porcji pieczarek. Przykryj je paskami żółtego sera. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Zapiekaj kilka minut – do momentu stopienia się sera. Udekoruj według uznania.
30 min; Porcja: 380 kcal Cena porcji: 2,90 zł;Źródło: Naj