Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szaszłyki z warzyw"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 17
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1136
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 159
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 17
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1136
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 159
Składniki
Patyczki do szaszłyków zanurz w wodzie i odstaw na co najmniej 30 minut. Warzywa umyj. Kolby kukurydzy pokrój w czterocentymetrowe paski, papryki przekrój na pół, wyjmij nasiona. Cebulę obierz, przekrój na pół. Polędwiczki pokrój w plasterki, lekko z każdej strony uformuj dłonią.
Do miseczki wlej oliwę, sos sojowy i ocet balsamiczny. Każdy kawałek mięsa zanurz w zalewie. Wszystkie nabijaj naprzemiennie na patyczki do szaszłyków. Na końcu posyp je oregano, solą i przyprawą do grilla.
Szaszłyki układaj na patelni grillowej, w piekarniku lub w sezonie letnim bezpośrednio na grillu. Piecz je z każdej ze stron, aż staną się rumiane, a mięso upieczone. Podawaj z pieczywem lub pieczonymi ziemniakami.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień