Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szaszłyki z papryką"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Składniki
Jeśli do szaszłyków używasz patyczków – namocz je
około 20 minut; pieczenie: około 20 minut; cena porcji: około 4,30 zł
Mięso oczyść, umyj i osusz. Pokrój w sporą kostkę.
Obie cebule obierz. Jedną pokrój w talarki. Włóż mięso i cebulę do miski, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek.
Zalej wszystko oliwą, oprósz papryką, przyprawą grillową i wymieszaj. Wstaw do lodówki pod przykryciem na ok. 2 godz.
Paprykę umyj, osusz, oczyść z nasion. Drugą cebulę przekrój na ćwiartki i jeszcze na pół w poprzek. Na patyczki szaszłykowe nabijaj na przemian: cebulę, mięso, paprykę. Posmaruj resztą marynaty i grilluj ok. 20 min, smarując oliwą. Szaszłyki oprósz solą i pieprzem. Możesz podać z sosem, np czosnkowym.Źródło: Świat kobiety