Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szaszłyki z indyka z nutką kolendry i sosem kiwi"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 44
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1171
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 44
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1171
Składniki
Filet z indyka opłucz, osusz, pokrój w kostkę. Mięso przełóż do miseczki. Oliwę wymieszaj z czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz keczupem, musztardą i octem balsamicznym. Dodaj kolendrę, tymianek i utłuczone ziele angielskie. Mięso polej marynatą.
Przykryj i włóż do lodówki na 4 godziny. W tym czasie boczek pokrój w plasterki, a potem na kawałeczki. Paprykę osącz z zalewy, pokrój w grubą kostkę.
Cebulę obierz, zeszklij na łyżce oleju, oprósz curry. Zasmaż. Kiwi obierz, potnij na kawałki. Dodaj do cebuli, smaż razem chwilę. Dołóż konfiturę. Połowę sosu zmiksuj. Obie części sosu wymieszaj. Przypraw solą oraz pieprzem cytrynowym.
Zamarynowane kawałki mięsa ponabijaj na długie patyczki na przemian z boczkiem oraz papryką. Szaszłyki posyp solą i pieprzem. Smaż 10 minut na 3 łyżkach oleju. Podawaj z sosem kiwi.Źródło: Naj