Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szaszłyki serowo-warzywne"
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1113
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 150
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 247
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1113
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 150
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 247
Składniki
25 minut • Porcja 170 kcal • Koszt porcji ok. 3,20 zł • Przepis dla 6 osób
Cukinię umyj, osusz, pokrój w grube talarki, oprósz solą, odstaw. Gdy puści sok, odsącz. Paprykę oczyść, pokrój w kwadraty, a cebule w ósemki. Pieczarki oczyść, podetnij nóżki.
Wybrany ser pokrój w grube plastry lub w dużą kostkę.
Na metalowe szpadki lub wcześniej namoczone patyczki do szaszłyków nadziewaj kolejno pieczarki, cebulę, ser, paprykę i cukinię. Szaszłyki oprósz solą, pieprzem i tymiankiem. Skrop oliwą. Piecz na tacce do grillowania, obracając, do chwili, aż ser się przyrumieni.
UWAGA! Nie wszystkie gatunki serów nadają się do grillowania. Te zaproponowane przez nas pięknie się przypiekają, pozostając kremowe w środku. Inne mogą się po prostu rozpuścić i spłynąć po ruszcie.Źródło: Kobieta i życie