Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szaszłyki drobiowe"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 325
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1167
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 325
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1167
Składniki
Mięso kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w grubą kostkę. Boczek kroimy na plasterki, a obraną cebulę w krążki.
Przygotowujemy marynatę: w misce mieszamy olej i wszystkie przyprawy. Do marynaty wrzucamy pokrojone mięso. Zakrywamy szczelnie folią spożywczą lub pokrywką i odstawiamy na trzy godziny do lodówki .
Na metalowe szpadki lub namoczone wcześniej w zimniej wodzie drewniane patyczki do szaszłyków nabijamy ciasno, na przemian: mięso, cebulę i boczek.
Opiekamy ze wszystkich stron na aluminiowych tackach, polewając pozostałą marynatą. Robimy to tak długo, aż mięso ładnie się zrumieni na zewnątrz, a w środku będzie upieczone i miękkie.Źródło: Rewia