Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szaszłyk z kurczaka w boczku"
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1121
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 151
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 250
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1121
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 151
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 250
Składniki
Mięso umyj, osusz i pokrój na kilkucentymetrowe kawałki. Następnie posyp z każdej strony solą oraz pieprzem. Każdy kawałek kurczaka owiń plastrem boczku. Patyczki do szaszłyków zwilż wodą i nadziej na nie mięso. Każdy kawałek oddziel listkiem laurowym.
Szaszłyki włóż do brytfanki. Skrop oliwą. Obok ułóż gałązki rozmarynu i posyp ziołami. Wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w temperaturze 180° C przez 20 minut. Szaszłyki możesz podać z pieczonymi warzywami i sosem czosnkowym.Źródło: Na żywo