Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i zdrowy pomysł na obiad .
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 18
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1140
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 162
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 18
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1140
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 162
Składniki
Polędwicę kroimy w grubą kostkę(około 16 kawałów) , oprószamy przyprawami i pozostawiamy na 30 minut do przegryzienia. Cebulę kroimy w cząstki (cebula kroimy na pół i każda z części na 3) . Boczek kroimy na prostokąty, paprykę w grubą kostkę.
Gdy indyka mamy gotowego, nabijamy na wykałaczki w następującej kolejności.: indyk-papryka-boczek-cebula-indyk-papryka-boczek-cebula-indyk-papryka-boczek-cebula-indyk . Gotowe szaszłyki pieczemy na dobrze rozgrzanym grillu około 20 minut lub w piekarniku w temperaturze 200 °C przez 30 minut