Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Stek rozmarynowy"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 47
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 47
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Składniki
ok. 30 minut.
Kukurydzę osączyć na sitku. Paprykę rozciąć, usunąć pestki, pokroić w drobną kostkę. Pomidory umyć, usunąć środki z pestkami, miąższ pokroić w kosteczkę. Cebule obrać, posiekać. Chili rozciąć, czubkiem noża usunąć pestki, strączek umyć, drobniutko pokroić. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z sokiem wyciśniętym z limonki. Dodać kukurydzę i rozdrobnione wcześniej warzywa. Salsę przyprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić w chłodne miejsce.
Plasterki polędwicy poprószyć solą i pieprzem. Owinąć gałązkami rozmarynu i obwiązać mocną bawełnianą nitką. Na patelni rozgrzać olej. Włożyć mięso. Szybko je obsmażyć z obu stron. Zmniejszyć płomień, smażyć jeszcze 6 minut. Od czasu do czasu stek obracać. Podawać z salsą pomidorową i ewentualnie kawałkiem bagietki.Źródło: Życie na gorąco