Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na pełnoziarnisty makaron spaghetti w wyrazistym, lekko pikantnym i bardzo aromatycznym sosie na bazie sera gorgonzola z brokułami oraz polędwiczkami z kurczaka. Danie jest szybkie i bardzo proste w przygotowaniu, ale jego smak z pewnością zadowoli nasze kubki smakowe. To zestawienie polecam wszystkim głodomorom, którzy cenią pyszne i pożywne dania, nie wymagające długiego przygotowywania :)
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 44
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1171
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 44
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1171
Składniki
Do garnuszka dodajemy śmietanę oraz ser gorgonzola i podgrzewamy dla dobrego połączenia obu składników. Sos doprawiamy solą, białym pieprzem, szczyptą czosnku granulowanego i ksylitolem.
Brokuł dzielimy na różyczki, wrzucamy je na osolony i lekko posłodzony wrzątek i gotujemy al dente (około 5 minut). Kilka różyczek dodajemy do sosu, rozgniatamy widelcem i mieszamy.
Polędwiczki z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, oprószamy je solą oraz pieprzem i smażymy na oliwie z oliwek na delikatnie rumiany kolor.
Makaron spaghetti gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Ugotowany i odcedzony makaron mieszamy z sosem gorgonzola, dodajemy pozostałe różyczki brokuła oraz podsmażone polędwiczki kurczaka i gotowe! :) Życzę smacznego! :)