Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z moich ulubionych dań. Sama mielę mięso, a sos robię ze swojskiego przecieru pomidorowego.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Składniki
Mięso zmielić. Cebulę pokroić, podsmażyć na oleju, dodać drobno pokrojony czosnek. Następnie dodać mięso. Smażyć około 10 minut, często mieszając. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać przecier pomidorowy. Chwilę podsmażyć. Następnie przykryć i dusić około 20 minut. Odkryć i przyprawić solą, pieprzem, bazylią i oregano. Wedle uznania. Smażyć jeszcze chwilę, bez przykrycia. Dosłownie 2-3 minutki.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Na talerzu ułożyć makaron, na wierzch wyłożyć sos. Posypać utartym serem żółtym